Welcome to the Cloud

Silicon Valley Client • Silicon Valley, CA • 430,000 SF

 

 

 

This proposed headquarters project is a 430,000 SF six-story development center for a provider of enterprise cloud applications. The building is laid out over six 70,000 SF floor plates which encircle an atrium housing first floor amenity spaces. The atrium is crossed with bridges at each floor staggered to create views to and from the bridge structures. The form and imagery of the building are a direct result of the client’s desire for a highly sustainable and collaborative building. The 80-foot deep bays allow for the appropriate level of programmatic layering without sacrificing daylight. Solar shading and acoustic dampening is provided through a curtain wall wrapped with an ETFE layer. The resulting exterior ‘cloud’ aesthetic reinforces the company brand and identity.